Okt
16
2024
14:03
Karamell lámpa
A karamell lámpa elengedhetetlen eszköz, hiszen a lámpa alatt tudod melegen tartani a cukrot, hogy könnyen dolgozhass vele. Nem szeretném, ha rögtön egy drága, professzionális karamell lámpába fektetnél, ezért inkább egy költséghatékony megoldást javaslok.
Karamell lámpa
A karamell lámpa elengedhetetlen eszköz, hiszen a lámpa alatt tudod melegen tartani a cukrot, hogy könnyen dolgozhass vele. Nem szeretném, ha rögtön egy drága, professzionális karamell lámpába fektetnél, ezért inkább egy költséghatékony megoldást javaslok. Ha azonban megteheted, nyugodtan vásárolj professzionális lámpát – jó befektetés, és nekem is van, de én sem ezzel kezdtem.
Fontos megjegyezni, hogy a lámpára költött pénz önmagában nem garantálja a sikert. A lámpa csupán egy eszköz, ami segít elérni a céljaidat. Kezdetben egy egyszerűbb megoldás is tökéletesen megfelel.
Az én költséghatékony megoldásom:
Beszereztem egy egyszerű íróasztali lámpát, amelyet néhány módosítással alkalmassá tettem a karamell munkához. A következő átalakításokat végeztem rajta:
Vastagabb vezetékeket használtam.
Erősebb kapcsolót szereltem rá.
A foglalatot porcelánra cseréltem.
Javaslom, hogy ezeket a módosításokat szakember, például egy villanyszerelő végezze el, hogy elkerüld a baleseteket.
Milyen izzóra lesz szükséged?
Egy 250 W-os fehér infraizzót ajánlok, amelyet villanyszerelési szaküzletekben könnyedén beszerezhetsz. Ez megfelelő hőt biztosít majd a karamell formázásához.