Karamell 101

Szeretném neked bemutatni, hogy mi is ez az egész karamell 101, ha eddig még nem találkoztál volna, vele vagy még nem ismered a cukrászat legszebb díszítési technikáját, a karamell technikát, akkor megvan az első kérdésed:

Mi is a karamell? A karamell egy cukorból vízből főzött anyag hasonlíthatnám, a gyurmához csak karamellel melegen dolgozunk, ha kihűlt, akkor megszilárdul. Sokban hasonlít az üveghez szép áttetsző igazán csillogó gyönyörű színekben pompázó ehető cukor a karamell. Ismerős lehet számodra esetleg a Kakas nyalóka? Ha igen akkor ez a karamell.

Szerintem szebb is mint az üveg, mivel ha levegőt viszünk bele, azaz kihúzzuk (innen származik egy másik ismertebb neve, amivel már te is találkozhattál a húzott cukor) akkor szép fényessé változik a karamell olyan lesz, mint a szatén. Készíthetünk belőle virágokat, szalagokat, gömböket és még nagyon sok mindent. A tortáinkból a karamell díszek használatával igazi exkluzív magas minőségű mesterművet készíthetünk.

A karamell 101ben részletesen leírtam és rövid kis videókban meg is mutatom neked az alapoktól kezdve hogy kell elkészíteni egy karamell virágot, szalagot és az örök klasszikus karamell gömböt.

 

A Karamell 101 digitális kiadásban  elérhető ami persze jó neked mivel kis videókat is bele tudtam illeszteni ezért még jobban el tudod sajátítani a karamellezés technikáját.